Menu
Forespørgsel
Har du spørgsmål? Send en helt uforpligtende forespørgsel...

Stadil Gl. Mejeri


Tegnestuen er indrettet i Stadil Gl. Mejeri og er en del af kontorfællesskabet Kærnestuen, som vi så oplagt kalder det. Det er et åbent, kreativt miljø indrettet på to etager i de tidligere industrilokaler.
Samtidig med at jeg har tegnestue, har min mand, Frank Switzer, trækunstner, udstilling med sine kreationer. Disse skaber et helt specielt og kreativt miljø, som hele tiden skifter, fx. i forbindelser med nye udstillinger og åbent hus-arrangementer. Desuden går de rustikke trækreationer godt i spænd med de klassiske Finn Juhl-møbler fra OneCollection, som man også vil kunne se på stedet.  
I stueetagen har jeg selv domæne, samtidig med at der er fælles mødelokale i det tidligere kølerrum - vi kalder det Smørhullet. Og derudover er der thékøkken og toilet.
På loftet, hvor der var værelser til mejeristerne som boede på stedet, er der skabt et spændende, åbent kontorlandskab, hvor tre journalister holder til. Niveauforskel i loftet under gør, at der kunne skabes et miljø, sænket ca. 100 cm i forhold til det øvrige. Dette danner et rum i rummet og giver desuden bedre hovedhøjde.
 
Trappen er tegnet af undertegnede og lavet af den lokale smed, Jens Opstrup, Stadil Maskinforretning. Trappen er af jern og malet sort, RAL 9005.
Trappen er et dominerende element i både stueetagen og på 1. salen, men fungerer godt, og passer med sit industrielle udtryk til de gamle, sortmalede jerndøre, som er oprindelige i bygningen.
 
Mejeriet er bygget i 1907 og blev drevet som andelsmejeri til 1980. Den daværende mejeribestyrer og hans kone, hr. og fru Ramsgaard, tog stor ære i at vedligeholde de tidligere industribygninger. Det betød meget, da vi i 2006 fik lyst til at købe mejeriet, da det var sat til salg.
Det er et hus med mange muligheder, og i 2010, da kontorfællesskabet blev en realitet, blev en drøm for mig samtidigt realiseret. Projektet var en del af et landsbyudviklingsprojekt, et forsøgsprojekt lanceret af Region Midtjylland, LAG og kommunen, hvorfra vi har modtaget økonomisk støtte.
Selve arbejdet er udført hovedsagligt af min mand, Frank Switzer, som har hænderne skruet rigtigt på, og i øvrigt af lokale håndværkere. Indretningen har undertegnede selvølgelig selv stået for - og tit haft lyst til at ringe efter en indretningsarkitekt, når tvivlsspørgsmål opstod!!
Kontorfællesskabet og torvet foran mejeriet blev indviet på festlig vis den 26. maj 2011.
Se her et indslag på TV-Midt Vest omkring projektet: http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=7654
Følg tina på jp.dk
Tina Switzer Indretning  |  Stadilvej 72  |  Tim  |  9733 1814   |  tina@tinaswitzer.dk